web analytics

Meyve sinekleri evlerde çürüyen ya da olgunlaşan meyvelerin üzerinde meydana gelir. Uçucu bir tür olan bu meyve sineklerinin Latince adı Drosophilidae’dir. Mikroskopla bakıldığında sineklerin üst karın kısmı siyah renkte, alt kısmının gri renkte olduğu görülmektedir. Dışarıdan gözle görüldüğünde bu sinekler kahverengi ya da bronz renkte gözükürler. Meyve sinekleri kanalizasyon, çöp kutuları, yer silme kovaları, çöp atıklarında üreyebilirler.

Üremeye başladıklarında dişiler 500 yumurta bırakır ve bu yumurtalardan sinekler 24 saat sonra çıkmaktadır. Bu nedenle meyve sinekleri ile mücadele kontrolü zor olan bir durumdur. Rahatsız edici bir haşere olmamasına rağmen taşıdığı bakteriler nedeniyle gıdaları kirletebilirler.

Meyve Sineklerinden Kaçınmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Meyve sineklerinden kaçınmak için ürünleri hava geçirmez kaplarda saklamak gerekmektedir. Meyveleri kaplara koymadan önce yüzeyleri incelenerek sinek olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çöp atıklarının biriktiği yerler düzenli olarak temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Bulaşık bezleri ve bulaşık süngerleri düzenli olarak değiştirilmelidir. Çünkü yemek artıkları süngerlerde biriktiğinde meyve sinekleri üzerinde toplanabilir.

Meyve sinekleri uzaklaştırmak için bir bardak içerisinde elma sirkesi bekletilmesi de işe yaramaktadır. Meyve sinekleri nane ve karanfil gibi kokulara gelmemektedir. Bu kokulardan biri mutfakta bulundurulursa sinekler uzaklaşmış olur. Ancak bazı durumlarda sinekler Mutfağı istila etmiş durumdadır. Böyle bir durumda mutlaka meyve sineği ilaçlama uygulaması yapılması gerekmektedir.

Meyve Sineği İlaçlaması

Meyve sinekleri besinler içinde yaşamlarını sürdürdüğünden o besini yenilemeyecek hale getirmektedir. Uçan haşereler grubunda olan meyve sinekleri istila halini aldığında ilaçlanması gerekmektedir. Meyve sineği ilaçlama için bir ilaçlama şirketine başvurulduğunda ilaçlama teknisyenleri meyve sineği ile mücadele konusunda sizi bilgilendireceklerdir.

Mekanların birbirinden farklı olması sebebiyle ilaçlamada farklı programlar uygulanmaktadır. İnsan sağlığına zararlı olmayan kimyasallar ile meyve sineklerinin mekanınızda uzaklaştırılması sağlanmaktadır. Bu nedenle evde tek başına müdahale etmeden önce doğru çözümler için profesyonel kişilerden yardım alınması gerekmektedir.

Meyve sineği ilaçlaması genellikle sineklerin yumurtlama zamanında yapılmaktadır. İlaçlama yapıldıktan sonra ev 2 saat boyunca havalandırılmalı ve evde kalınmamalıdır. İlaçlamanın üstünden 2 saat geçtikten sonra önce camlar açılmalı ev bir saat havalandıktan sonra eve girilmelidir.

Tags

Comments are closed