web analytics

Küçük, çoğu tür siyah, bazı türler kahverengi, çok uzun bacaklı ve kanatlıdır. Bazen güneş ışığından etkilenen büyük bir sayıya ulaşırlar ve pencerelere giderler. İnsan kolonisine gelirler ve parfüm kokusu alırlar. Doğada, toprakta, mantarlarda ve örneğin çürüyen ağaçların oyuklarında küfün büyüyebileceği yerlerde çoğalırlar.

Bunları binalarda, seramiklerde bulabilirsiniz. Bitkinin aşırı sulanması, toprakta mantarın büyümesine neden olur ve mantar sivrisineklerinin büyümesini destekler. Su ve nemin olduğu tavan ve duvarlarda bulunurlar ve çoğalırlar.

Mantar Sineğinden Kurtulma Yolları Nelerdir?

Mantar sinekleri üreme alanları bulunarak ve mantar sineği ilaçlama ile kurutularak yok edilir. Bitkilerin saksılardaki toprağı sık sık karıştırılıp kurutulmalıdır. Bitkiler sadece gerektiğinde fazla sulanmamalıdır. Saksı toprağı her zaman nemli olmamalıdır. Drenaj alanları fanlarla kurutulmalıdır. Islak ahşap veya diğer malzemeler ortamdan uzaklaştırılmalıdır.

Mantar sineği kokusu yetişkin sinekleri cezbeder. Mantar yiyen bazı türler biraz daha büyüktür. Bu türler, uzun antenleri sayesinde çıplak gözle diğer mantar sivrisineklerinden kolaylıkla ayırt edilebilirler. Dişi mantar sineği 50-200 yumurta bırakır.

Yumurtadan çıktıktan sonra larva deri değiştirir ve 1-8 mm uzunluğundadır. Parlak siyah kafasıyla kolayca tanınır. Çürüyen bitki artıkları zararlılar için uygun bir yaşam alanıdır. Tırtılların birikmesi mantarların büyümesini engeller. Zehir güçlüyse, larvalar kaşınarak mantarın kapaklarını yok eder.

Mantar Sineği İlaçlama

Bu zararlının biyolojik hedef aşaması larvadır ve insektisit kullanımını belirlemek için aşağıdaki kriterler kullanılmaktadır. Üretimin başlangıcından itibaren, mantar yetiştirme alanlarında kontrol amacıyla yapışkan tuzaklar belirgin bir şekilde sergilenmektedir.

Mantar üretiminin başlangıcında tarlada 1-2 ergin/tuzak varken, ortalama 15 ergin/tuzak misel gelişimi sırasında, varsa örtüden sonraki ilk 5 günde ilaçlama yapılır. Her gün 35-40 yetişkin/tuzak, onaylı pestisitlerden biri kompost üzerine mantar sineği ilaçlama uygulanır.

Mantar Sineğinin Zararları

Mantar sinekleri, mahsul veriminin düşmesi, kompostun bozulması, miselyumla beslenme ve vektör olarak hastalıkların bulaşması gibi sorunlara neden olur. Ayrıca toplama, paketleme ve pazarlama sırasında uçarak rahatsızlık verirler.

Bazı mantar sivrisinek larvaları saksı toprağı ve komposttaki miselyumla beslenir, bazıları mantarla beslenir ve bazıları her ikisini birden yapar. Larva, yoğun popülasyonlardaki yataklarda büyük oranda misel tüketir. Larva üç hafta içinde pupa olur. Tarama genellikle sıcaklığa bağlı olarak bir ila iki hafta sürer.

haşere ilaçlama Bu konuda destek almanız oldukça önemli çünkü bu canlılar sizin göremeyeceğiniz hatta erişemeyeceğiniz yerlere konaklamış olabilirler. Böyle bir durumu fark etmeniz zaman alabilir hatta hiç fark edemeyebilirsiniz. Ayrıca kullanmanız gereken ilaçların kullanım talimatlarını anlamayabilirsiniz. Bu nedenle bu tarz bir sorunla karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken ilaçlama firmalarından yardım almanız olacaktır. Böylece sorunu kökten çözebilirsiniz. böcek ilaçlama

Tags

Comments are closed