web analytics

Unlu bit, lifli bir yapıya ve pamuğu andıran bir görüntüye sahiptir. Bu sebeple pamuk biti olarak da bilinmektedir. Çoğunlukla yaprakların boğum kısımlarında ve bitki dalı ile gövdesinin birleştiği kısımlarda oluşur.

Bitkilerde Un Biti Neden Olur?

İnsanlar gibi bitkiler de çeşitli hastalıklara karşı bağışıklığa sahiptir. Bitkiler, bağışıklığının zayıf olduğu zamanlarda çeşitli zarar veren etkenlere karşı daha savunmasız olur. Örneğin, ani sıcaklık ve ortam değişimi yaşanması durumunda bitkinin bağışıklığı daha zayıf olacaktır. Unlu bit gibi organizmalar için bunun gibi değişimler mükemmel fırsat oluşturur ve bitki üzerinde yayılmaya başlarlar.

Bitkilerde Un Bitlerinin Zararları Nelerdir?

Unlu bitler, mumsu bir salgı salgılayarak bitkinin yapraklarının ve dallarının yüzeyini kaplar. Bitkinin özsuyunu emerler ve yapışkan bir salgı balı salgılarlar. Bu da bitki yüzeyine siyah küf benzeri bir görüntü verir. Bu sebeple bitkinin fotosentezini etkiler ve hatta aşırı durumlarda bitki de solmaya sebep olabilir. Bu zararları önlemek için çeşitli un biti ilaçlama yöntemleri vardır.

Un Biti İlaçlaması Nasıl Yapılır?

İsteğe göre un biti ilaçlamada kimyasallar veya doğal maddeler kullanılabilir. İlaçlama da dikkat edilmesi gereken şey hiçbir adımı atlamamak ve özenle uygulamaktır. Kimyasal ilaçlamanın tercih edilmesi durumunda Malathion, Korthion, Supracide Olidal ve Bazudin gibi kimyasal ilaçlar kullanılabilir. Kimyasal ilaçlar, unlu bit görüldüğünde hemen uygulanmamalıdır.

Bitin bitki üzerindeki yayılımı iki evreye ayrılır. Birinci evre bitin bitki üzerinde yeni yeni görüldüğü evre olarak tarif edilebilir. İkinci evre ise bitin çoğalıp yayıldığı evredir. İkinci evreye girildiği durumda kimyasal ilaç uygulanmaya başlanabilir. Ancak bu aşamada bitin bitkiyi tamamen sarması beklenmeden ilaçlama yapılmalıdır. Bitin bitkiyi tamamen sarması durumunda bitten kurtulmak oldukça zor olacaktır.

Kimyasal ilaç uygulanırken kişilerin gerekli önlemleri almaları ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Ayrıca ilaçlanacak bitkiye ve üzerindeki böceğe göre uygun kimyasal ilaç tercih edilmelidir. Doğal ilaçlamada ise ‘çay ağacı yağı uygulaması’ en etkili yöntem olarak tavsiye edilmektedir.

Çay ağacı yağı, pamuk ile bitki yüzeyine uygulanır. Sprey ile tekrar bitki yüzeyine uygulanır. Son olarak bitkiyi iyice temizledikten sonra temiz, sterilize bir saksıya dikim işlemi yapılır.

haşere ilaçlama Bu konuda destek almanız oldukça önemli çünkü bu canlılar sizin göremeyeceğiniz hatta erişemeyeceğiniz yerlere konaklamış olabilirler. Böyle bir durumu fark etmeniz zaman alabilir hatta hiç fark edemeyebilirsiniz. Ayrıca kullanmanız gereken ilaçların kullanım talimatlarını anlamayabilirsiniz. Bu nedenle bu tarz bir sorunla karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken ilaçlama firmalarından yardım almanız olacaktır. Böylece sorunu kökten çözebilirsiniz. böcek ilaçlama

Tags

Comments are closed