web analytics

Latince adı Musca domestica’dır. Karasinekler genellikle gri, siyah renklerde 4-8 mm uzunluğunda olurlar. Göğüs kafeslerinde siyah renkte şeritler bulunur.

Karasineğin Özellikleri

Uçmadığı zamanlarda ince cisimleri ya da görülmeyecek köşe yerleri seçerler. Kapalı alanlarda yerlerde, duvarlarda, tavanlarda vb. gibi düz zeminlerde dururlar. Açık alanlarda ise bitki, toprak ve özellikle çöplerin olduğu yerlerde çok fazla bulunurlar. Karanlık ortamlarda genellikle yiyeceklerin bulunduğu yerlerde durmayı tercih ederler.

Üreme

Sıcak ve uygun orandaki nem miktarı kuluçkaya yatmaları için gereklidir. Dişi karasinekler ortalama 6-7 kere yumurtlarlar ve her yumurtlama dönemince 70-90 arası yumurta oluştururlar.

Karasinek İstilası

Ortamdaki yetişkin karasinek sayısı en belirgin işarettir. Larvalar beslendikleri kaynaktan sürünerek çıkar ve bu gözle görülebilir. Karasineklerin ortalama olarak ömürleri bir aydır. Önce yumurta sonra larva ve daha sonra pupa dönemlerini tamamlayarak yetişkin karasinek haline gelirler. Bu dönemleri 10 günde tamamlarlar ve artık büyüme gerçekleşmez.

Karasinekler küçük küçük tüylerle kaplıdırlar ve bu tüyler tat almalarını sağlar. Gözleri petek şeklinde ve çok karışık görünür. Karasinekler birçok hastalığın taşıyıcısıdır ve insanlara bulaştırır. Tüberküloz, kolera, dizanteri vb. gibi önemli hastalık mikropları başta olmak üzere çok sayıda hastalık mikrobunun taşıyıcısıdırlar.

Rahatsızlıklara yol açan 100’ün üzerinde hastalık mikrobunu taşıdıkları bilinmektedir. Bu hastalık mikroplarını çürük, çöp ve dışkılardan beslenirken alırlar, ağız ve ayaklarıyla da taşırlar.

Karasinek İlaçlama

Karasineklerin ortamda bulunması rahatsızlık verir ve hastalıkların bulaşmasında risklidir. Bu nedenlerle kara sinek ilaçlama işlemi uygulanması kaçınılmaz hale gelir. Karasinek ile mücadele edebilme yollarından en iyisi ilaçlama yaptırmaktır.

İlaçlama alanında uzman ve tecrübeli ekiplerce yapılmalıdır. Öncelikle karasineklerin diğer türlerdeki sineklerle karıştırılmaması gerekir. Sinek türü tespit edildikten sonra uygun olan ilaçlarla kara sinek ilaçlama işlemi yapılmalıdır.

İlaçlama sırasında karasinek yumurtalarının depolandığı üreme yerlerinin tespit edilip ortadan kaldırılması çok önemlidir. Aksi halde karasinek problemi devam edecektir. Üreme yerleri ortadan kaldırıldıktan sonra yetişkin sinekler için ilaçlama işlemi yapılmalıdır.

Karasinek ilaçlama işlemi bittikten sonra tekrar aynı problemlerle karşılaşmamak için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Sinekkapanı, kovucu sinek yemleri vb. gibi materyaller kullanılarak önlem alınabilir.
haşere ilaçlama Bu konuda destek almanız oldukça önemli çünkü bu canlılar sizin göremeyeceğiniz hatta erişemeyeceğiniz yerlere konaklamış olabilirler. Böyle bir durumu fark etmeniz zaman alabilir hatta hiç fark edemeyebilirsiniz. Ayrıca kullanmanız gereken ilaçların kullanım talimatlarını anlamayabilirsiniz. Bu nedenle bu tarz bir sorunla karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken ilaçlama firmalarından yardım almanız olacaktır. Böylece sorunu kökten çözebilirsiniz. böcek ilaçlama

Tags

Comments are closed