web analytics

Halı böceği yaygın bir ev zararlısıdır ve aralarında değişiklik gösterebilen Dermestidae ailesine aittir. Güve, halı böceği gibi isimlerle de anılan bu oval şekilli siyah, beyaz, sarı ve turuncu desenli böcekler, halı böceği erginleri, kuyruklarında uzun tüyler bulunan bir tür olup, ortalama 30-40 gün yaşarlar.

Halı böceği açık kahverengiden siyaha dönüşen daha fazla renge sahiptir. Larval gövdesi yoğun tüylerle kaplıdır. Yetişkin halı böceği 1 çift kanatlıdır ve uçabilir, nadiren yuvarlanır ve çok yavaş hareket eder. Halı böceği ilaçlama yaptırarak bu zararlı hayvanlardan korunmuş olursunuz.

Halı Böceğinin Zararı Nedir?

Çok fazla detaya girmeden haşereleri ikiye ayırabiliriz. Birincisi, insanlara ve canlılara verdiği zarar, ikincisi ise mala verdiği zarardır. Halı böceği doğrudan kumaş ve yünlü ürünleri çürüterek maddi zarara neden olur. Halı böceği, genellikle perde ve giysilerde bulunan halılara, sandalyelere, kumaşlara ve yünlü malzemelere yumurta bırakır.

Yumurtadan çıktıktan sonra, yeni larva organik lif ve yünü parçalayarak beslenir. Bu beslenme sürecinde zarar veren ürünleri işe yaramaz hale getirirler. Özellikle el dokuması yün halılarda tiftik, yırtık ve talaş oluştuğundan müdahale etmek ve vakumlamak önemlidir. Halı böcekleri konusunda uzman bir ekipten destek alarak halı böceği ilaçlama yaptırabilirsiniz.

Halı Böceği Temizlenmesi Nasıl Yapılır?

Halı böcekleri ile kimyasal yöntemlerle mücadelede başarı elde etmek kolay değildir. Bunun nedeni, sadece püskürterek halınızın geri dönüşü olmayan bir şekilde hasar görmesine neden olmanızdır. Halı böceği ilaçlaması profesyonel ilaç uygulayıcıları tarafından halınıza veya benzeri malzemelere zarar vermeyecek, leke bırakmayacak kimyasal ilaçlar kullanılarak yapılmalıdır.

Halı Böceklerini Nasıl Önleyebilirim? 

Halı böcekleri genellikle ışıksız, sıcak bir ortamda yaşamayı severler. Halı böceklerini fark ettiğiniz ve keşfettiğiniz an, bazı malzemelerden vazgeçmeniz gereken an olabilir. Giysilerinizi bir süre saklamadan önce yıkayın ve kuruduktan sonra asın. Saklanan giysileri hava geçirmez, vakumlu ve havalandırmalı özel saklama torbalarında saklamaya çalışın.

Naftalini saklama dolaplarında ve giysilerde kullanın. Halıları ve yumuşak mobilyaları düzenli olarak temizleyin. Havalandırmaları düzenli olarak temizleyin. Pencerelerinizde perde kullanın ve havalandırma için kapıları açın. Örümcek ağlarını ve ölü böcekleri evinizden uzak tutmak için ılık mevsimden önce bir ULV sisleyici püskürtün.

haşere ilaçlama Bu konuda destek almanız oldukça önemli çünkü bu canlılar sizin göremeyeceğiniz hatta erişemeyeceğiniz yerlere konaklamış olabilirler. Böyle bir durumu fark etmeniz zaman alabilir hatta hiç fark edemeyebilirsiniz. Ayrıca kullanmanız gereken ilaçların kullanım talimatlarını anlamayabilirsiniz. Bu nedenle bu tarz bir sorunla karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken ilaçlama firmalarından yardım almanız olacaktır. Böylece sorunu kökten çözebilirsiniz. böcek ilaçlama

Tags

Comments are closed